вторник, 2 октомври 2012 г.

Как да увеличим обема на спермата


Нека първо видим къде и как се образува семенната течност. На долната схема са показани основните органи и пътища на спермата: от тестисите до края на уретрата.


Производството на спермата

Основни съставки: сперматозоиди, тестикуларна течност (5%), семенна течност (60%), простатна течност (30%) и течност от Купферовите жлези (5%).Следващите редове описват ролята на всеки орган в процеса и пътя на спермата от създаването си до края.

Tестиси

Мястото, където се образуват сперматозоидите и където те престояват докато станат зрели клетки (2-3 месеца). След узряване, сперматозоидите напускат тестисите и започват своя път, навлизайки в канала на епидидима.

Eпидидим

Представлява силно навит, състоящ се от тръбички орган, закачен за горната част на тестиса. Тук се съхраняват узрелите сперматозоиди, които в очакване при празнене да бъдат "повикани" тук се учат да плуват. По време на секс тестисите се надуват и добавят течност към спермените клетки. Тази смес преминава към семепровода но представлява едва 5% от общия обем на изхвърлената семенна течност. Основната част от течностите и съставките на семенната течност предстоят да се добавят.

Семепровод

Това са две тръбички, които отвеждат спермата нагоре, миг преди да бъде изтласкана при празнене. В горната си част, те се разширяват в място подобно на ампула, където се съхранява спермената смес. Точно пред простатата, каналчетата на семепровода се събират с тези на семенните мехурчета.

Семенни мехурчета

Тези две жлези подобни на торбички са отговорни за производството на семенната течност, леко жълтеникавата, лепката течност богата на фруктоза. При изпразване, тази течност се добавя и смесва със спермената смес от ампулата на семепровода. Семенната течност представлява 60% от общия обем на изхвърлената сперма.

Простатна жлеза

Това е кестено-подобна жлеза, намираща се точно под пикочния мехур. Тя отделя финна, млекоподобна алкална течност, наречена простатна течност. При празнене, спермената смес преминава през простатата, където се добавя и смесва с простатната течност. Простатната течност представлява около 30% от общия обем на изхвърлената сперма.

Купферови жлези

Две малки жлези, всяка с размерите на грахово зърно, които при сексуална възбуда отделят прозрачен, хлъзгав секрет. Тази бестра течност се отделя и изтича през уретрата всеки път, когато мъжът е сексуално възбуден (не само при празнене). Тя представлява около 5% от общия обем изхвърлена сперма. Колкото по-продължителна е сексуалната стимулация, толкова обемът на отделената купферова течност е по-голям. По консистентност, цвят и вкус, тази течност е подобна на тази отделяна при сексуална стимулация от влагалището и затова е много харесвана от жените.

При сексуална стимулация, всички тези органи започват да работят съвместно. При настъпване на оргазъм цялата смес се изхвърля с постоянна скорост от 18 км в час, благодарение на ритмичните контракции (свивания) на пубококсигеалния мускул и простатата.


ТечностРоля% от обемаКаде се образува
Тестисна течност (Вкл.Сперма)Пренася спермата към простатата5%
Тестисите
и
Епидидима
Семенна течностХранителна среда за сперматозоидите60%Семенните мехурчета
Простатна
течност
Предпазва спермата,като неутрализира киселинната среда на влагалището30%Простатата
Купферова течностНеутрализира киселиността в мъжката уретра и я смазва

5%

Купферови жлези
Уретрален секретСмазва и подготвя уретрата за изпразване

<1%

Уретрални жлези



Начин да увеличите обема на изхвърляната сперма при празнене

Въпреки, че жените много се кефят при вида на голямо количество изхвърляна сперма, най-голямата полза е, че при обилно празнене се удължава удоволствието на мъжа. Ясно е, че при по-голям обем изхврляна сперма са необходими по-голям брой контракции, които отнемат повече време. Обикновено, едно изпразване трае от порядъка на 8 секунди, освен ако не се удължи поради по-голямото количество сперма. Това е още една причина, поради която много мъже искат да имат повече сперма за изхвърляне при еякулация. Различните видове ядки (фъстъци, орехи, кашу, лешници е т.н.) съдържат много витамин А и Е и затова са силно препоръчителни като средство за увеличаване обема на спермата. Плакненето на тестисите с хладка или студена вода е друго полезно начинание, защото хладната среда стимулира образуването на нови сперматозоиди. Приемането на достатъчно течност (но не газирани напитки) е също важно условие за създаването на благоприятна среда да образуването на повече семенна течност.
Добави в Svejo

Няма коментари:

Публикуване на коментар