вторник, 13 ноември 2012 г.

Къде остана сутрешната свирка и как да си я върна?


Бяхте щастливо влюбени с Нея и правехте секс когато и където ви падне. Но дойде ден, встъпихте в брак. Мина време и постепенно жена ви започна да страда от вечерно главоболие. Сексът у дома се разреди и достигна до фаталния минимум. Все по-често се питате къде остана сутрешната свирка?

Ами пичове я се осъзнайте. Дали и вие сте същите? Страстта идва и отминава и отстъпва място на рутината. Сивото скучно ежедневие тип „от ... до“. На работа „от – до“. Детето на училище или детска градина „от-до“. У дома „от-до“. Секс „от-до“. От-до. От-до....
Къде остана сутрешната свирка и как да си я върна?
Къде остана вашето аз, което ухажваше същата тази жена, която е сега до вас? Къде остана вашето аз, което спечели сърцето й? Това ваше аз, което не я приемаше за даденост, а се стремеше да я завоюва? 
Липсва ви сутрешната свирка, защото на нея й липсва вашето внимание. Боли я главата, защото тя не иска да си ляга с човека, който вече не мисли единствено само за нея, а я е оставил някъде на трето-четвърто място в рутинния си ежедневен списък с грижи и мисли. Пичове, я се спрете! Не всичко е работа. Не всичко е пари. Не всичко е кариера. Излезте от рутината на скучното си сиво ежедневие „от-до“. Забравете за вечерната ракия със салата и тъпия втренчен поглед в телевизора. Забравете как ставате „мъже“ след втората чашка и започвате да разбирате от всичко и да „оправяте“ всичко освен жена си, защото нея я боли глава.Как да избягате от рутината? Как да бъдете отново романтичен? Чрез самоприпомняне. Припомнете си какви бяхте тогава – в началото на връзката ви. Припомнете си какво правехте, за да я спечелите. Какво? Забравили сте? Вече не е същото? Не е вярно. Всичко си е същото и вие сте си същите. Само сте се превърнали в нещо друго. Какво ви коства да й обърнете внимание довечера? Да я изслушате, както го правехте преди? И да мислите за световните проблеми в икономиката – няма да ги разрешите за няколко часа. Послушайте я какво има да ви каже, от какво се нуждае и ще откриете защо я боли глава. Оставете поне за вечер тъпата ракия и салатата. Заебете телевизора с вечерните новини и „Биг брадър“. Направете й някаква изненада. Тя обича изненадите. Какво бюджетът ви е скъсан? Ами не е необходимо да е нещо скъпо, а да е нещо изненадващо и да е жест на внимание. Да я накарате да се чувства отново желана и ценена. Срамувате се от децата? Щели да ви се смеят? Глупости на търкала. Вкарайте ги в интригата й тях. Заедно измислете и направете изненадата за мама. Ще им е интересно и забавно, а мама ще се разчувства. И главоболието и постепенно ще започне да се разсейва. Просто за малко бъдете себе си, а не средностатистически рутинен екземпляр излязъл от колективното подсъзнание на българина. Събудете се от този вцепеняващ сън и обърнете внимание на Жената до вас. Тя не го заслужава само на 8 март и св.Валентин, а всеки ден. Лишете се от ракията и си върнете семейното щастие. Счупете веригите на рутината и преоткрийте себе си. По-точно припомнете себе си. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар